My van rolls when in Park in 4wd

Mitsubishi Delica L400 production commenced in 1994 -- After much anticipation, the L400 arrived on Canadian Soil in 2009!
Post Reply
agentfridge
Posts: 1
Joined: Sun Nov 11, 2018 5:42 pm
Member's Photo Album: http://www.delica.ca/Photos/
Vehicle: Delica L400
Location: British Columbia

My van rolls when in Park in 4wd

Post by agentfridge » Sun Nov 11, 2018 5:49 pm

I was out driving some back roads today and started experiencing some strange issues when I shifted into 4H. Namely, when driving uphill it felt like things were slipping and I wasn't getting power. Then, when I put the van into park on a very slight grade it continued to roll. I finished the trip in 2wd drive, which worked fine, then tested 4H, 4Hlc, and 4LLc. 4H continued to have the above issues but 4HLc and 4LLc appeared to work and park normally. Any thoughts on what could be the issue here? I would assume the gear is somehow stripped or not seating properly but looking for input. Thanks!

helibrian
Posts: 112
Joined: Tue Jan 09, 2007 2:46 pm
Member's Photo Album: http://www.delica.ca/Photos/
Location: VANCOUVER

My van rolls when in Park in 4wd

Post by helibrian » Thu Nov 15, 2018 11:37 pm

I had an elgrand that did the same thing after driving in 4x4. It stopped rolling eventually but I always used the parking brake on a hill. Other forums say it’s the park pin that’s broken. The only solution on the other forums was to repair the transmission.

Post Reply

Return to “L400 Technical”