Fribrid wvo system stalls on veggie

WVO filtering, WVO conversion information, biodiesel fuel issues, etc.

Moderator: BCDelica

ryan mealey
Posts: 1
Joined: Mon Jul 20, 2015 8:42 pm
Member's Photo Album: http://www.delica.ca/Photos/
Vehicle: 1992 mitsubishi delica l300
Location: calgary

Fribrid wvo system stalls on veggie

Postby ryan mealey » Fri Sep 18, 2015 7:20 pm

Hi guys, I'm new here and not sure if I'm using the form right. I'm quite computer illiterate.
I recently bought a used 92 Delica l300 which had a wvo system installed, just needed some wiring. I finally got it all wired and working but shortly after I began to stall in veggie mode. It runs fine when parked and idling and driving but when I come to a stop or coast and my rpms drop below a certain point the engine will stall and quit:(:(:(:(:(:(. I cleaned the three way valves and replaced the veggie fuel filter with no results.please help!!!!!!
I also noticed the purge timer seems a little long. When I first got it running and was playing around with it I purged a bunch of times and ended up with a little diesel in my veggie tank. Could this be the problem????? Thanks for listening. Looking forward to being a regular here at Delica.ca

Overlanderjay
Posts: 69
Joined: Wed Sep 25, 2013 10:02 am
Member's Photo Album: http://www.delica.ca/Photos/
Vehicle: Ford E350 Econodeli powerveg
Location: Maple Ridge, B.C.
Location: Maple Ridge, B.C.

Re: Fribrid wvo system stalls on veggie

Postby Overlanderjay » Sun Sep 20, 2015 6:49 pm

Adding diesal to Veg wouldn't do that ,you may have air in the system try bleeding it ,also does your system use a second pump to push the Veg from its tank to the values if so is it working ?
"Electrickery Technition"


Return to “WVO and Biodiesel”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests