Rear hatch interior light sensor

Topics may eventually be moved to other Delica Canada forums.

Moderators: BCDelica, mark

Post Reply
Kamelion
Posts: 1
Joined: Sat Jan 19, 2019 12:04 pm
Member's Photo Album: http://www.delica.ca/Photos/
Vehicle: Delica L400
Location: Nelson, BC

Rear hatch interior light sensor

Post by Kamelion » Sat Jan 19, 2019 1:48 pm

Hi guys, i am new here. Just purshased a 97 delica L400 and so far so good considering its age...

I am experiencing some technical difficulties with the door sensor pins/switches. I have I blinking open door light in the dash and the rear interior light doesn't come on when the door is open...

I was able to find new door pins/switches for the front but I have no idea where the rear hatch sensor is located. And there are no door pin or switch anywhere visible.

Anyone run into the same issue or know how to deal with this?

Many thanks!

User avatar
Growlerbearnz
Posts: 1954
Joined: Sat Jun 26, 2010 1:58 pm
Member's Photo Album: http://www.delica.ca/Photos/
Vehicle: Delica P25W
Location: New Zealand

Rear hatch interior light sensor

Post by Growlerbearnz » Sun Jan 20, 2019 1:47 am

On the L300 the switch is part of the latch mechanism.
Nothing says "poor workmanship" more than wrinkles in the duct tape.

volnoir
Posts: 43
Joined: Mon Dec 03, 2012 11:34 am
Member's Photo Album: http://www.delica.ca/Photos/
Vehicle: 95 L400 Super Exceed
Location: Vancouver

Rear hatch interior light sensor

Post by volnoir » Mon Jan 21, 2019 12:35 pm

Mine does that too. Sometimes it turns on. Would love to hear how to troubleshoot it!

Khrolar
Posts: 29
Joined: Thu Aug 09, 2018 4:27 pm
Member's Photo Album: http://www.delica.ca/Photos/VD
Vehicle: 1994 L400, LWB, Super Exceed
Location: Victoria

Rear hatch interior light sensor

Post by Khrolar » Mon Jan 21, 2019 8:31 pm

I believe I have a similar issue, on my 94 L400 the rear light and middle light do not come on when opening the rear hatch. Sometimes they flicker but normally I get nothing. All lights work with the other doors.

Let's see what we can figure out guys!

As Growlerbeans said, I believe the switch is part of the latch mechanism. I have not found any other pressure switches in my investigation so far

thelazygreenfox
Posts: 847
Joined: Tue Jun 08, 2010 7:21 am
Member's Photo Album: http://www.delica.ca/Photos/
Vehicle: 99 white Hi roof gas Chamonix
Location: Coquitlam B.C.
Location: coquitlam canada

Rear hatch interior light sensor

Post by thelazygreenfox » Tue Jan 29, 2019 10:27 am

Same problem here.

Try working the switches back and forth. It cures the problem temporarily in my van.

It's a winter or damp air problem. It'll clear up when the daylight increases and you don't need the interior lights anymore. PITA

There's lots of 12 volt corrosion problem on deli switches and connections.
MD :-D :-D
I've been a lazy brown, green and white fox. :M Moby Dick isn't lazy anymore but what's a "Dick?" :-D

knet109
Posts: 6
Joined: Sat Jun 30, 2018 9:02 am
Member's Photo Album: http://www.delica.ca/Photos/
Vehicle: 97 L400 S1 Jasper
Location: Mission, BC
Contact:

Rear hatch interior light sensor

Post by knet109 » Wed Feb 06, 2019 8:20 pm

'97 L400 Jasper. I have the cover off my door at the moment. Will take a look in the daylight. License plate light sockets completely rusted out and rear door mechanism needed a bath in Liquid Wrench. Opens great now but when I brake at a stop, the door open light is coming on. Not sure about the lights working or not so I will check that too.

Khrolar
Posts: 29
Joined: Thu Aug 09, 2018 4:27 pm
Member's Photo Album: http://www.delica.ca/Photos/VD
Vehicle: 1994 L400, LWB, Super Exceed
Location: Victoria

Rear hatch interior light sensor

Post by Khrolar » Tue Feb 12, 2019 8:35 pm

I sprayed some lithium grease in the back lock over the weekend. It seems to have sorted my problem out. But now the lights won't work with the side door. :-(

Post Reply

Return to “General Discussion”