Search found 180 matches

by Morganizer
Sun Dec 06, 2015 11:57 pm
Forum: L300 Technical
Topic: Our gas gauge, engine temperature gauge and the RPM stop working.
Replies: 5
Views: 1249

Re: Our gas gauge, engine temperature gauge and the RPM stop working.

I concur, sounds like the connector is not making connection (probably oxidized contacts over time, will clear up just by unplugging and plugging back in.) I took my gauges out recently (trying to solve a jumpy tach problem) and it was pretty easy. I think the only tool you need is a Philips screwdr...
by Morganizer
Sat Dec 05, 2015 2:07 pm
Forum: Tool Swaps, Share, Trade
Topic: I need a phone!
Replies: 3
Views: 3714

Re: I need a phone!

Do you know about Sonim? http://www.sonimtech.com/index.php/en/products/device When you own your own hardware, the cel service providers lose their grip on you... "What plan are you on?" "Oh, I don't have a contract." "Did you know you're eligible for a free flip phone?" "No thanks, I own my hardwar...
by Morganizer
Sun Nov 08, 2015 1:09 pm
Forum: L300 Technical
Topic: Second Click Whayyyyyyy too long
Replies: 13
Views: 3704

Re: Second Click Whayyyyyyy too long

I'm not sure what everyone is talking about, regarding the second click. I generally don't hear it, because it's so long after the first, I'm driving by then. According to the signal timing charts in the manual, the second click can happen up to 180 seconds (three minutes) after the first, when the ...
by Morganizer
Sun May 31, 2015 1:24 pm
Forum: L300 Technical
Topic: ether anyone?
Replies: 4
Views: 1191

Re: ether anyone?

Yeah, have you checked glow plugs and ECU? Is it hard to start cold but starts normally once it's hot? That would be glow plugs not working.

If so, you can skip the ether and cold start by jumpering 12v from your battery to your glow plug bus bar.

Or maybe you can find another use for the ether...
by Morganizer
Wed Mar 11, 2015 12:56 pm
Forum: L300 Technical
Topic: Tool Box suggestions?
Replies: 7
Views: 2140

Re: Tool Box suggestions?

"The space where the jack is?" Where is that? I must have not found it yet. Mind you, my jack is not Mitsu, it's a scissor jack from something else. It just kicks around under the middle seat.
by Morganizer
Wed Mar 11, 2015 12:44 pm
Forum: Events - BC Lower Mainland
Topic: APRIL 12th - Tailgate Sale / Delica Meet, 10AM @ IKEA Coq
Replies: 17
Views: 6774

Re: Tailgate Sale

I'm away Easter Weekend, so I vote for the 10th instead.

I've got a few bits and parts, and would be really keen on trading for some shoulder-bolts, for attaching trim. Somebody's gotta have a fistful of those!

- Morganizer
by Morganizer
Sat Jan 24, 2015 9:06 pm
Forum: On the Web
Topic: LEGO Technic Expedition Van
Replies: 3
Views: 3773

LEGO Technic Expedition Van

Meh, I wonder where they got the idea?

https://www.youtube.com/watch?v=Lxds5HdFtpw

And I bet I know which British rock band that music is supposed to sound like.
by Morganizer
Sun Nov 23, 2014 7:45 pm
Forum: L300 Technical
Topic: Fuse Box Labels (download and print)
Replies: 9
Views: 5822

Re: Fuse Box Labels (download and print)

Darn, in an effort to tidy up, I deleted my legacy! I made a couple of changes to the file, and uploaded a new version, which has been downloaded 90 times. The old file (with the green) had been downloaded 430 times -- at 16 per sheet, that's a lot of fuse box labels!
by Morganizer
Sun Nov 23, 2014 7:35 pm
Forum: General Discussion
Topic: stereo install
Replies: 23
Views: 10994

Re: stereo install

I installed the Sylfex AuxMod adapter in the Mazda stereo, and it works flawlessly. I now have an iPod input.

http://www.sylfex.com/products/AuxMod/

Sylfex was great to deal with, prompt shipping, no issues.
by Morganizer
Sun Nov 23, 2014 7:27 pm
Forum: General Discussion
Topic: stereo install
Replies: 23
Views: 10994

Re: stereo install

I installed the Sylfex AuxMod adapter in the Mazda stereo, and it works flawlessly. I now have an iPod input.

http://www.sylfex.com/products/AuxMod/

Sylfex was great to deal with, prompt shipping, no issues.
by Morganizer
Sun May 11, 2014 11:13 am
Forum: L300 Technical
Topic: Inexpensive Glow Plug Solenoid Replacement
Replies: 6
Views: 2668

Re: Inexpensive Glow Plug Solenoid Replacement

Yeah, the main issue is being able to slip the crimp connectors onto the bolts, and tighten them with a metric spanner. I figure the 1/2" nut holding the bolt in place isn't likely to go anywhere.
by Morganizer
Sun May 11, 2014 11:09 am
Forum: L300 Technical
Topic: Battery Size
Replies: 15
Views: 5336

Re: Battery Size

Yes, For What It's Worth, with a spoonerism for good measure.

I'm considering Canadian Energy, who will sell me a Korean-made P27RW battery for $121.54, exchange.

Canadian Tire sells a USA-made MOT27 for $130.

Not sure which of these is the lesser of two evils.
by Morganizer
Fri May 09, 2014 1:19 pm
Forum: L300 Technical
Topic: Battery Size
Replies: 15
Views: 5336

Re: Battery Size

Does anyone know the specs on the Dynagrid 105D31R battery from Japan? It's probably the one that was in my van when it was imported, and a mechanic told me it's "undersized for that vehicle." But I want specs so I know I'm replacing it with something that's an improvement. WFIW, the Dynagrid is wor...
by Morganizer
Fri May 09, 2014 11:05 am
Forum: L300 Technical
Topic: Inexpensive Glow Plug Solenoid Replacement
Replies: 6
Views: 2668

Inexpensive Glow Plug Solenoid Replacement

Okay, I bought this Chinese solenoid for $10, and it seems pretty solid. The only bad part is the bolts are imperial, and I just hate having two sets of spanners to work on a used car. I don't want to change the lugs on my wires to accommodate the larger bolts. I realized that if I file the threads ...
by Morganizer
Thu May 01, 2014 10:57 pm
Forum: L300 Technical
Topic: 12V Glow plugs - do these exist??
Replies: 19
Views: 5092

Re: 12V Glow plugs - do these exist??

I'm having problems with cold starting lately. Last autumn, I rebuilt the ECU and the solenoid (see http://www.delica.ca/forum/rebuilding-the-ecu-anybody-out-there-4139.html to find out what kind of mechanic I am), so suspected these failed again, but they are fine. But there is only 0.29v at the gl...

Go to advanced search