Search found 8 matches

by Flemwad
Mon Mar 21, 2011 2:31 am
Forum: L400 Technical
Topic: battery drain
Replies: 10
Views: 1026

Re: battery drain

Also it is possible you may have a diode fail on the Alternator , it will still charge fine but when ignition off power is draining back into Alternator, i had that and tested it by doing amp test across disconnected battery negative side pulled all fuses one at a time to no effect till i disconnect...
by Flemwad
Sat Nov 20, 2010 10:27 pm
Forum: L400 Technical
Topic: shop manual
Replies: 3
Views: 800

Re: shop manual

by Flemwad
Sat Jun 19, 2010 1:46 am
Forum: L400 Technical
Topic: My Delica Won't Start!! Help!
Replies: 8
Views: 1082

Re: My Delica Won't Start!! Help!

If you can get to it, tap the starter motor with a hammer gently, may be a dodgy starter motor or solenoid, in the past i have had a few cars with this problem and to get me out the poo i have very very carefully put a big square shank screwdriver between the 2 large power terminals on the starter a...
by Flemwad
Mon May 24, 2010 7:18 am
Forum: Delica Modifications
Topic: New Expansion Tank Mod
Replies: 2
Views: 1254

New Expansion Tank Mod

Due to Expansion tank failures and expensive engine repair if not discovered quickly, i decided to be the first to get a custom marine grade Ali tank made, i will be trying to get measurements made up so if you guys want one made up ,you can give it to a local fabrication shop or you may be able to ...
by Flemwad
Sat May 08, 2010 2:30 am
Forum: L400 Technical
Topic: CVI Shop Talk For The L400.
Replies: 12
Views: 9685

Re: L400 issue...rough on cold start, irregular shift patterns

Checking the EGR valve first IS doing things right..unless you have bags of money and like to do it arse backward..
by Flemwad
Fri May 07, 2010 7:43 pm
Forum: L400 Technical
Topic: CVI Shop Talk For The L400.
Replies: 12
Views: 9685

Re: L400 issue...rough on cold start, irregular shift patterns

Thats what 6 becks will do to you, not concentrating on the rest of his post, but do keep in mind try the cheapest and easy ways to look at the problem before letting a mechanic at it, As i could be one just clean the TPS connections and charge you for an auto box repair, good job i am no but lots w...
by Flemwad
Fri May 07, 2010 2:35 am
Forum: L400 Technical
Topic: CVI Shop Talk For The L400.
Replies: 12
Views: 9685

Re: L400 issue...rough on cold start, irregular shift patterns

Check out your TPS throttle position sensor , may need adjustment or just disconnect connectors and spray some wd40 or electrical cleaning spray as may have moisture in joiner leads which will cuase irregular voltage to TPS which controls your auto transmission changes http://www.delicaclub.com/load...
by Flemwad
Fri May 07, 2010 2:21 am
Forum: L400 Technical
Topic: New to L400's ? What to look for and/or replace on 4M40 2.8L
Replies: 22
Views: 7754

Re: New to L400's ? What to look for and/or replace on 4M40 2.8L

Gday from downunder guys, one more thing as a major add on to save you lotsa cash is a Quality bashpate underneath as the fault is the old tin bashplate already fitted is way to thin and a bolt which joins the 3 piece bashplate together is directly under the oil filter, so if you hit a rock the plat...

Go to advanced search